Hoe doe ik een test met een Garmin® toestel?

Begin voor uw hartgezondheid te zorgen door uw hartslagstatus te meten met de Rithmi app en de gegevens die verkregen worden van uw compatibele Garmin® horloge.

Stap 1: Als u dat nog niet gedaan hebt, downloadt en installeert u de app op uw mobiele telefoon en registreert u zich als Rithmi-gebruiker. Dit duurt maar een paar minuten.

Downloaden voor Android

Play store descargar app Rithmi

Downloaden voor iOS

Stap 2. Controleer of uw Garmin® toestel compatibel is met de Rithmi app

Download de lijst van Garmin® toestellen die compatibel zijn met de App

Als uw Garmin toestel niet compatibel is met de Rithmi App, kunt u gebruik maken van enkele van de huidige aanbiedingen die wij met Garmin toestellen hebben of Rithmi FlashCheck gebruiken. Download de Rithmi app en u kunt de hartritmetests vanaf uw eigen mobiele telefoon uitvoeren. Om te weten te komen hoe Rithmi FlashCheck werkt, klik hier.

Stap 3. Als u al gecontroleerd hebt of uw Garmin® toestel compatibel is met Rithmi, start dan de toepassing en klik op de rubriek “Test met uw Garmin®”

Vergeet niet dat u Bluetooth-toegang moet toestaan, zodat de toepassing op de achtergrond gegevens kan ontvangen van externe toestellen en u uw eerste test kunt uitvoeren met een Garmin® horloge.

Stap 4. Ga naar het gedeelte “Test met uw Garmin®” en het scherm “Toestelstatus” verschijnt. Klik op de link “toestel zoeken” om uw Garmin® horloge met uw smartphone te synchroniseren

Om te kunnen synchroniseren, moet de Bluetooth-optie geactiveerd zijn in de Bluetooth-instellingen van uw smartphone.

Bij het koppelen zal uw smartphone de meeste Garmin® toestellen herkennen, maar op oudere modellen kan het zijn dat u de horlogeconnectiviteit handmatig moet inschakelen in de instellingen van het horloge, zodat uw smartphone het kan vinden.

Zodra u uw Garmin® horloge aan de app gekoppeld hebt, bent u klaar om uw eerste test te doen.

Stap 5. Voordat u de test doet, moet u al onze aanbevelingen zorgvuldig lezen.

  • Voordat u met de test begint, moet u uw polsband minstens twee minuten dragen. Controleer of het goed om uw pols past

  • Neem minstens 5 minuten voor de test een rustpositie in

  • Laat uw armen op een tafel of een plat oppervlak rusten

  • Tijdens de test moet u blijven zitten, niet praten en proberen zo stil mogelijk te zitten zonder armbewegingen te maken

Stap 6. Zodra de test begonnen is, moet u de 30 seconden wachten die de test duurt, en op dat moment weet u het resultaat van uw test

Klik op start test en wacht de 30 seconden die de test duurt, zonder te spreken en zonder enige beweging met uw armen te maken.

Stap 7. Verkrijgen van het resultaat. Er zijn twee mogelijke resultaten: Correcte hartconditie of mogelijke afwijking ontdekt

  • Juiste hartconditie: Dit betekent dat uw hartslag regelmatig is en dat het Rithmi met de gegevens die uit het Garmin® toestel verkregen zijn geen enkele anomalie heeft gevonden.
  • Mogelijke anomalie gedetecteerd: Betekent dat uw hartslag onregelmatig is en dat het Rithmi met de gegevens verkregen uit het Garmin® toestel een mogelijke anomalie heeft gedetecteerd.

In geval van een afwijkend resultaat raden wij altijd aan een tweede test uit te voeren, voor het geval deze niet goed is uitgevoerd.

Soms kan er een afwijkend resultaat verschijnen als de test niet goed is uitgevoerd. Door het horloge verkeerd afgesteld te dragen, de test niet in rust te hebben uitgevoerd of tijdens de test bewegingen te hebben gemaakt, kan de interpretatie van een onregelmatig ritme ontstaan.

Alvorens een tweede test uit te voeren: vergeet niet de bovenstaande instructies over het uitvoeren van een test aandachtig te lezen om een optimaal resultaat te verkrijgen.

In geval van een tweede afwijking raden wij u aan een arts te raadplegen, zodat een juiste diagnose kan worden gesteld.

Alle uitgevoerde tests worden opgeslagen in de rubriek geschiedenis/rapporten. U kunt ze openen wanneer u maar wilt en ze downloaden op uw mobiele telefoon. Bovendien krijgt u elke week een e-mail met een verslag van de resultaten.

Als u vragen hebt, zullen wij u graag helpen!

  • Kijk bij onze veelgestelde vragen: Ga naar FAQs

  • Neem contact met ons op via info@rithmi.com