Hoe testen met FlashCheck?

Rithmi FlashCheck is een handige en eenvoudige manier om uw hartslag te controleren en een mogelijke hartritmestoornis op te sporen. In een paar eenvoudige stappen en met alleen uw mobiele telefoon, kunt u meteen beginnen met het verzorgen van uw hartgezondheid.

Hieronder kunt u een video bekijken met de stappen die u moet volgen om een test te doen met FlashCheck:

Stap 1. Als u dat nog niet gedaan hebt, downloadt en installeert u de applicatie op uw mobiele telefoon en registreert u zich als Rithmi-gebruiker. Dit duurt maar een paar minuten

Downloaden voor Android

Play store descargar app Rithmi

Downloaden voor iOS

Stap 2. Zodra de toepassing gestart is, klikt u op de rubriek “Test met uw gsm”, en leest u aandachtig de instructies voordat u met de eerste test begint.

Vergeet niet dat u bij de gebruikersregistratie toegang moet geven tot de camera van uw telefoon om een test te kunnen maken.

Instructies:

 • Voordat u met de test begint, is het raadzaam het hoesje van uw mobiele telefoon te verwijderen, zodat het eindresultaat van de test er niet door wordt verstoord

 • Neem minstens een paar minuten voor de test een rustpositie in

 • Tijdens de test moet u blijven zitten, niet praten en proberen zo stil mogelijk te zitten zonder bewegingen met uw armen te maken

 • Leg uw vinger op de camera of camera’s van uw mobiele telefoon en druk lichtjes, zonder het flitslicht te blokkeren

 • Rithmi beveelt twee metingen per dag aan, één ’s morgens en één ’s avonds, terwijl u rust. Extra metingen in de loop van de dag worden aanbevolen als er symptomen optreden.
 • Testen in helder verlichte buitenruimten kan het resultaat beïnvloeden, het is aan te bevelen binnenshuis te testen.
 • Een internetverbinding is nodig om de tests uit te voeren.
 • Testen wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 22 jaar.
 • Zorg ervoor dat u de cameraflitser niet afdekt terwijl u een test doet, soms kan de cameraflitser heet worden en ongemak aan uw vinger veroorzaken. 
 • Het dragen van nagellak of tatoeages op uw vinger kan het signaal verzwakken en de doeltreffendheid van de test verstoren.
 • In het geval van een “Hartconditie Correct” resultaat, garandeert Rithmi niet dat de gebruiker geen hartritmestoornissen of andere gezondheidsproblemen zal krijgen. Bij verandering of vermoeden van uw gezondheidstoestand raden wij u aan uw arts te raadplegen.

Stap 3. Plaats uw vinger lichtjes over de camera(‘s) van uw telefoon zonder het flitslicht te bedekken, terwijl u gaat zitten en uw armen op een vlakke ondergrond legt

Sommige telefoons hebben meerdere camera’s. Probeer de test door één of meer camera’s te bedekken, afhankelijk van het model van uw telefoon, totdat u een correct PPG-signaal krijgt.

Een correct PPG-signaal moet er ongeveer zo uitzien als in de onderstaande grafiek:

Stap 4. Als de test eenmaal begonnen is, moet u de 30 seconden wachten die de test duurt, en op dat moment het resultaat weten

Stap 5. Verkrijgen van het resultaat. Er zijn twee mogelijke resultaten: Correcte hartconditie of mogelijke afwijking ontdekt.

 • Correcte hartconditie: Dit betekent dat uw hartritme regelmatig is en dat wij geen enkele afwijking hebben gevonden.

 • Mogelijke afwijking geconstateerd: Betekent dat uw hartritme onregelmatig is en dat wij een mogelijke afwijking hebben geconstateerd.

In geval van een afwijkend resultaat raden wij altijd aan een tweede test te doen, voor het geval deze niet goed is uitgevoerd.

Soms kan er een afwijkend resultaat verschijnen als de test niet goed is uitgevoerd, want als de camera de polsslag niet goed heeft gedetecteerd, kan ons algoritme dat interpreteren als een onregelmatig ritme. 

Alvorens een tweede test uit te voeren: vergeet niet de bovenstaande instructies over het uitvoeren van een test zorgvuldig te lezen voor een optimaal resultaat.

In geval van een tweede afwijking raden wij u aan een arts te raadplegen, zodat hij/zij een juiste diagnose kan stellen.

Alle uitgevoerde tests worden opgeslagen in de rubriek geschiedenis/rapporten. U kunt ze openen wanneer u maar wilt en ze downloaden op uw mobiele telefoon. Bovendien krijgt u elke week een e-mail met een verslag van de resultaten.

Als u vragen hebt, zullen wij u graag helpen!

 • Kijk bij onze veelgestelde vragen: Ga naar FAQs

 • Neem contact met ons op via info@rithmi.com